Autoservice Martin Jansen

WAT IS APK?

De afkorting APK staat voor algemeen periodieke keuring. Zoals je waarschijnlijk al begrijpt, is dit een noodzakelijke keuring die eens in de zoveel jaar herhaald moet worden. Wanneer de keuring bijna verloopt raden we je aan om bij ons een afspraak te maken voor een nieuwe APK keuring. Bij Autoservice Martin Jansen is een APK keuring gratis inbegrepen bij een grote beurt! Je bent voor keuringen en onderhoud bij ons aan het juiste adres. We nemen namelijk ruim de tijd om je auto zo optimaal mogelijk te keuren, en spreken de resultaten zorgvuldig met je door. Bovendien hebben we al meer dan 30 jaar ervaring.

WANNEER APK KEUREN?

Het verschilt per voertuig wanneer het nodig is om een APK keuring te doen.
Voor voertuigen met het bouwjaar na 1 januari 2005 geldt het volgende:
Benzineauto’s hoeven pas voor het eerst gekeurd te worden na 4 jaar, gevolgd door twee keer om de 2 jaar. Daarna moeten ze elk jaar gekeurd worden.
Dieselauto’s hoeven voor het eerst gekeurd te worden na 3 jaar. Daarna moeten ze elk jaar APK gekeurd worden.

Voor voertuigen met het bouwjaar voor 1 januari 2005 geldt het volgende:
Pas na 3 jaar moet je voertuig APK gekeurd worden, daarna elk jaar. 
Als je voertuig ouder is dan 30 jaar moet deze om de 2 jaar APK gekeurd worden.
Voor voertuigen die geregistreerd staan voor 1 januari 1960 geldt geen verplichting meer om te keuren. 

Je kan je auto laten keuren tot 2 maanden voor de eerstvolgende APK vervaldatum. Als je dit doet wordt de oude vervaldatum verlengd met 1 of 2 jaar (afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie). Als je het voertuig meer dan 2 maanden voor de APK vervaldatum laat keuren krijgt de auto een nieuwe APK vervaldatum.