Autoservice Martin Jansen

OVER BANDEN

Wanneer je de banden uitlijnt en balanceert zorgt dit voor een optimale rit en zo min mogelijk slijtage. De goede bandenspanning is ook nodig voor minimale slijtage en veiligheid. Omdat de banden in contact staan met het wegdek heeft het invloed op de grip op de weg, het rijcomfort en hoeveel geluid de auto maakt. Wanneer de bandenspanning te weinig is heb je meer kans om de grip op de weg te verliezen en is de kans op een klapband groter. Het is daarom noodzakelijk om een goed bandenprofiel te hebben. Wanneer je dit hebt is de kans op aquaplanning veel minder als het slecht weer is, en de wegen vol liggen met plassen regen. Bij Autoservice Martin Jansen kun je regelmatig je bandenprofiel en bandenspanning laten controleren. 

ZOMERBANDEN & WINTERBANDEN

Boven de 7 graden is het tijd voor zomerbanden. Maar waarom zijn zomerbanden belangrijk? Ze zijn gemaakt van speciaal rubber dat een optimale grip heeft op warmer asfalt. De zomerbanden hebben ook een lagere rolafstand dan winterbanden, waardoor slijtage minder is. Het bandenprofiel van zomerbanden voert water van regenbuien snel af zodat je minder last hebt van aquaplanning in zomerse buien. Bij Autoservice Martin Jansen kun je zorgvuldig je banden laten wisselen. 

Als het kouder is dan 7 graden is het weer tijd voor winterbanden. Het rubber van winterbanden is een stuk zachter dan bij zomerbanden, waardoor ze bij kou meer grip hebben op het wegdek, ook als de grond ijskoud is. Het profiel van deze banden is grover en dieper, zodat ze ook sneeuw aankunnen.